Palvelumme

Reseptilääkkeet | Itsehoitolääkkeet | Reseptien uusiminen | e-Reseptin uusiminen | Lääkevaihto | Yhteensopivuuden tarkistaminen | Schengen-todistus matkustamista varten | Annosjakelu | Lääkkeiden vastaanotto | Lääkevalmistus

Reseptilääkkeet

Asiakaslähtöisyys on Sampo Apteekin tärkein arvo. Panostamme ystävälliseen, osaavaan ja nopeaan asiakaspalveluun.

Reseptilääkkeet saat meiltä nopeasti mukaasi. Lääkehoitosi onnistuminen on meille tärkeä asia, joten annamme aina ohjeet lääkkeiden oikeaan ja turvalliseen käyttöön.

Pyrimme palvelemaan reseptiasiakkaita ottaen huomioon asiakkaan lääkeneuvonnan tarve. Meillä on käytössä uusi vuoronumerosysteemi, jossa valitaan joko 1-2 reseptin palvelu tai useamman reseptin palvelu. Päivitämme osaamistamme jatkuvasti – voit siis luottaa siihen, että neuvomme ovat ajantasaisia ja hoitosuositusten mukaisia.

Lisäksi meillä on käytössä Fixu- varastoautomaatti nopeuttamassa reseptilääkkeiden toimittamista. Fixu kerää lääkkeenne sitä mukaa, kun farmasisti kirjaa reseptejänne apteekkiohjelmaan.

Itsehoitolääkkeet

Palveluvalinnan valttejamme ovat laaja valikoima ja laadukkaat tuotteet.

Itsehoitolääkkeitä saa ostaa apteekista ilman lääkärin reseptiä. Itsehoitolääkkeet saattavat aiheuttaa sivuvaikutuksia eivätkä ne välttämättä sovi jatkuvaan käyttöön. Niillä voi myös olla haitallisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Itsehoito-osastolla asiantunteva farmaseutti opastaa sopivan lääkkeen valinnassa ja neuvoo sen oikean käytön.

Itsehoitolääkkeiden lisäksi meiltä löytyy runsaasti mm. erilaisia kosmetiikkatuotteita, vitamiinivalmisteita, luontaistuotteita ja ravintovalmisteita. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivat tuotteet.

Meillä on myös useita kuukausittain vaihtuvia tarjouksia: tule tutustumaan ja hyödynnä etusi!

Reseptien uusiminen

Lääkemääräys on voimassa vuoden sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä. Tämän jälkeen resepti on uusittava riippumatta siitä, onko siinä vielä lääkkeitä jäljellä. Voit jättää reseptin uusittavaksi meille ja noutaa sen myöhemmin itsellesi sopivana ajankohtana.

e-reseptin uusiminen

Voit hoitaa myös e-reseptin uusimisen apteekkimme kautta. Tällöin farmaseuttimme tekee sähköisen uusintapyynnön.

Lääkevaihto

Tarkistamme aina reseptintoimituksen yhteydessä, onko lääkkeellesi saatavilla edullisempaa rinnakkaisvalmistetta. Mikäli valmiste kuuluu viranomaisen listan mukaiseen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon, tarjoamme sinulle ns. hintaputkessa olevaa valmistetta, johon halutessasi voit lääkärin määräämän valmisteen vaihtaa.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Tarkastamme jokaisen reseptiostoksen yhteydessä, että lääkkeittesi yhteensopivuudessa ei ole ongelmaa. Kun keskität lääkeostoksesi Sampo Apteekkiin, voimme varmistaa lääkkeittesi yhteensopivuuden lisäksi sen, ettei kohdallasi ole turhaa päällekkäislääkitystä. Tarvittaessa otamme yhteyden lääkäriisi.

Schengen-todistus matkustamista varten

Laadimme apteekissamme Schengen-todistuksen tullia varten, kun matkustat Schengen-alueelle ja sinulla on mukanasi huumausaineiksi tai psykotrooppiseksi aineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Saat sen meiltä niistä lääkkeistä, jotka olet hankkinut apteekistamme. Todistusta hakiessasi tuo mukanasi lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja passi. Passin numero merkitään todistukseen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistuksen laatiminen on maksullinen palvelu. Voit ladata Schengen-todistuksen täältä.

Annosjakelu

Järjestämme lääkkeiden koneellisen annosjakelun asiakkaillemme valtakunnallisella ANJA-järjestelmällä. Lääkkeet toimitetaan asiakkaalle 2 viikon välein jaeltuina kertakäyttöisiin annospusseihin. Kysy palvelusta ja annosjakelulääkkeiden kotiinkuljetuksesta apteekistamme puh. 016 362 661.

Lääkkeiden vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja, ym.).

Teksti: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry. 5.4.2013

Lääkevalmistus

Sampo Apteekki teettää valmistettavat lääkket sopimusapteekissa. Tämän vuoksi pyydämme teitä varaamaan toimittamis- ja valmistamisaikaa 3-5 päivää.